Helping The others Realize The Advantages Of gear auto lambat masuk

two. It it generally a good idea to change the gear to neutral and make use of the hand-brake through prevent/jam at ascending slop. Depressing the clutch ala “balancing” act will dress in the clutch speedier too.

Kalau hendak tukar sebiji gearbox auto memang memakan kos yang tinggi sehingga ribuan ringgit! Kalau kereta anda ada tanda-tanda gear auto susah masuk cuba dahulu buat penyelenggaraan gearbox terlebih dahulu.

wawa pakai kete naza sutera guide.masalah nye kete tu keupayaan gradual sgt.contoh nye waktu pagi2 nak bawa g keje lps gear one nk masuk gear 2 kete tu ok lg tp time nk sluggish kat bumper (kawasan umah byk bumper), enjin kete tu mcm trsekat2 nak mati.So, skrg ni bile time kt bumper wawa kena tukar ke gear one.dah la susah nk masuk gear one balik sbb as soon as kete tu jalan susah nk tukar gear one.kalu nk ikut sepatutnye gear two pun dh blh naik bumper.wawa dah try byk kete tp kete ni cam pelik skit.lagi satu bile time nk naik bukit punye la susah.

tukar baru lebih baik, boleh beli yang terpakai di kedai potong, admin pernah tukar gearbox auto beli yang terpakai dan telah gunakannya lebih five tahun. Terpulang kepada anda untuk jimat kos boleh baiki gearbox tetapi tak pasti sejauh mana ianya dapat bertahan.

four. And through EMERGENCY BRAKING just jammed the damn brake! You do not need time to depress both equally the clutch pedal and brake pedal precisely the same time like what your LEMBU driving mentor tells you!

Kedudukan N semasa berhenti di trafik light-weight Click Here kerosakkan gear automatic? Takde lah. Dah bertahun tahun guna kaedah tu takde masalah pun. Dan kelebihan ialah lebih selamat dalam free gear. Takde lah kes tersondol kereta depan. Protection initially is A very powerful.

fourteen. Berhentikan kereta dengan menurunkan gear ke gear dua. Gunakan klac sebaik sahaja kereta ingin berhenti.

Kreta sy avanza one.5auto semasa engine sejuk / pagi masuk gear D/R langsung menyentap dan motor mati ReplyDelete

12. Repeat the shifting system each time you hit 3,000 rpm right up until you’re driving at the suitable speed. (Third gear is up also to the best; fourth gear is all of the way down from there; fifth gear is around neutral, appropriate and then up once more.)

Hello bos blh tnya ka..Kereta ku toyota vios masalah klu sya dr N sepatutnya pergi D kn tp trs pergi D3..Klu gitu apa la masalah tq bos

saya dah menukarkan gearbox kereta avanza saya kepada gearbox yang baru…..dan sekarang mcm ok….saya cuma ingin bertanya adakah saya perlu menukar kereta baru kerana takut masalah gearbox saya berulang kembali.

four.Cuba periksa spark plug  jika sudah lama. Berkemungkinan juga apinya kurang dan boleh menyebabkan pembakaran kurang efisyien electric power enjin kurang atau mungkin masalah pada plug cable . Ini juga boleh jadi punca bekalan spark kurang..

twelve. Repeat the shifting process each time you strike 3,000 rpm right up until you’re driving at the suitable speed. (Third gear is up and also to the right; fourth gear is the many way down from there; fifth gear is approximately neutral, correct after which up all over again.)

Apabila gearbox kenderaan anda mula memberikan prestasi yang lemah atau mengecewakan, anda mula mencari apakah punca utama yg menyebabkan ia berlaku demikian. Jadi jika bermasalah, perlukah tukar gearbox?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Helping The others Realize The Advantages Of gear auto lambat masuk”

Leave a Reply

Gravatar